Hoppa till innehåll
Hem » Arvikapartiet värnar om en god beredskap och framför allt i vår egen kommun där vi kan påverka mest

Arvikapartiet värnar om en god beredskap och framför allt i vår egen kommun där vi kan påverka mest

Försvarsmakten satsar nu på att sprida utbildningspaketet ”Tillsammans är vi totalförsvaret”. Målgruppen är lärare och elever på gymnasiet med betoning på årskurs 2. En anledning till det är att man samma år som man fyller 18 år, får mönstra och är på väg in i vuxenvärlden på allvar. Tillsammans är vi totalförsvaret är en digital utbildning i fem kapitel. Varje kapitel behandlar ett tema inom totalförsvarskunskap med frågeställningar och information på ett tydligt sätt. Utbildningen ger en tydlig bild av totalförsvarets uppgifter och syfte – och visar hur var och en kan bidra och delta. Det ger handlingskraft, stabilitet och en känsla av samhörighet.

Varje kapitel tar 10 – 30 minuter att genomföra. Det finns även en tydlig lärarhandledning för utbildningspaketet.

Den grundläggande anledningen till behovet av totalförsvarsutbildning får aldrig heller glömmas. Vår demokrati och vår frihet ska vi försvara. Det finns bara 17–18 länder i världen som är fullvärdiga demokratier. Demokratin är skör, det ser vi inte minst nu när det pågår ett fullskaligt krig i Europa. Därför ställde även Arvikapartiets Weine Dahlen som arbetat med olika utbildningar i många år om denna utbildning var något som Arvikas gymnasieelever kunde få chansen att gå.

Enkel fråga om totalförsvar, Weine Dahlén Arvikapartiet: Fråga till Henrik Axelsson (S) ordförande lärande och stöd. Kan vi tillse att våra gymnasieelever i årskurs 2 kan få gå denna viktiga utbildning ”Tillsammans är vi totalförsvaret” så snart som möjligt?

Alla andra som önskar har också chansen att gå denna utbildning som är viktig, pedagogisk och lärorik.

Utbildningen finns här: Utbildning – Totalförsvarskunskap (totalforsvarskunskap.se)