Hoppa till innehåll
Hem » Replik på insändare i Arvika Nyheter.

Replik på insändare i Arvika Nyheter.

Kenneth Johannesson skriver som svar till Arvikapartiet att hans insändare skulle ha; ”angripits utifrån att vi inte skulle upprätthålla ett öppet samhälle här i Sverige eller Arvika”.

Arvikapartiet har inte på något sätt ”angripit” hans insändare utan konstaterade bara att man ingenstans i världen ska motverka demokratiska rättigheter, ens i liten skala. Exempelvis att en kommuninvånare i Arvika ska kunna ta del av allmänna handlingar via e-post kostnadsfritt – liksom i 11 andra värmländska kommuner.

Skriver Kenneth om vad som sker i Belarus för att undvika att prata om lokalpolitiska frågor eller inrikespolitik? När hans egen regering ser en handelspartner i farliga monsterdiktaturen Kina blir det ju mer eller mindre hyckleri att enbart peka ut Belarus. Eller varför inte nämna svenska handelspartnern Saudiarabien där kvinnor är förvägrade grundläggande mänskliga rättigheter. Där politiska partier är förbjudna, där fysisk tortyr som amputering av kroppsdelar och offentlig piskning är vanligt förekommande.

Kenneth missar själva poängen med vår insändare; att Arvikapartiet tycker det är en mycket positiv sak att engagerade kommuninvånare tar del av allmänna handlingar. Ju fler som är informerade desto bättre.

Kenneth framför i sin insändare att det tar extra tid från tjänstemännen som kan gå till ”bättre” saker än att lämna ut digitala handlingar. Men. Det tar tid att fakturera för allmänna handlingar också. Det tar även tid om en engagerad medborgare ska uppta flera timmar i stadshuset för att läsa handlingar som denne tidigare kunde ha fått mejlat till sig fritt. Lösningen är att göra allt tillgängligt digitalt, direkt på hemsidan, så blir det ingen extra tid alls!

Weine Dahlén, Arvikapartiet

Annika Karlsson, Arvikapartiet