Hoppa till innehåll
Hem » Arvikamagasinet skriver om att Arvikapartiets Susanne Engstad lagt en motion om en ny fullstor sporthall i Arvika

Arvikamagasinet skriver om att Arvikapartiets Susanne Engstad lagt en motion om en ny fullstor sporthall i Arvika

Behovet av fler halltider är stort i Arvika. Man har också haft dispens för att uppfylla de unika seriedirektiven som finns för högre seriespel, i exempelvis innebandy. Sporthallen i Arvika är godkänd för division II-spel utan dispens, men inte högre divisioner. När Arvika innebandy spelade i div 1 spelade de sina matcher på dispens. Skulle något lag exempelvis gå upp i allsvenskan är det inte givet att hemmamatcherna ens skulle få spelas i Sporthallen med dispens. Strandhallen uppfyller inte kraven för div 2.

En idrottshall som är godkänd för idrott på alla nivåer utan dispenser är efterfrågad och behövd. Dessutom har bristen på halltider förts fram i många år, senast i Arvika Nyheter 2023-02-07 där Arvika Gymnastikförening påtalar problemet med halltider och de därför inte kan erbjuda plats till alla som vill vara med.

Motionen i sin helhet:

https://usercontent.one/wp/www.arvikapartiet.se/wp-content/uploads/2023/02/Motion-fullstor-sporthall-i-Arvika.pdf?media=1671300175

Artikel Arvikamagasinet:

https://arvikamagasinet.se/2023/02/28/vill-utreda-fullstor-sporthall-i-arvika-hopp-for-framtiden/