Hoppa till innehåll
Hem » Arvikapartiets poddcast del 2

Arvikapartiets poddcast del 2

Podd del 2: LSS – Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade

LÄNK: Avsnitt 2 Arvikapartiet – LSS (buzzsprout.com)

LSS betyder lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Det är en lag som utfärdades i maj 1993 och togs i kraft 1994-01-01.

Lagen kom att förbättra mycket från för de som omfattades av LSS och ger särskilda rättigheter till en del personer med funktionsnedsättningar, till exempel rätt till bostad med service, rätt till daglig verksamhet och rätt till kontaktperson och rätt till personlig assistans.

I detta avsnitt pratar Andreas Slätt och L-O Gävert om LSS. Arvikapartiet har ett antal förslag till förbättringar, dels habiliteringsersättningen som fortfarande efter mer än 30 år ligger kvar på 5 kronor i timmen (!?), men också hur de som jobbar och är resurser inom LSS inte får gehör för sitt goda arbete.

Häng med och lyssna!