Hoppa till innehåll
Hem » Världens högsta dieselpris – en säkerhetsrisk

Världens högsta dieselpris – en säkerhetsrisk

Att upprätthålla en inhemsk livsmedelsproduktion är en oerhört viktig säkerhetspolitisk åtgärd. Utan mat överlever vi inte! De rekordhöga dieselpriserna slår hårt mot både transportföretag och jordbrukare.

Diesel är det bränsle som behövs inom överskådlig framtid för att få jordbrukets dragare att rulla – om vi inte skall återgå till att använda hästar. Händelserna i Ukraina måste verkligen få oss att tänka över våra möjligheter och förmåga att förse oss som land med mat! Priset på drivmedel måste därmed ner, betydligt! Och det nu! Dieselskatten utgörs av tre olika skatter: koldioxidskatt, energiskatt och moms. Idag utgör dessa skatter omkring 50 procent av priset vid pumpen.

Arvikapartiet har i sitt partiprogram att landsbygden är en del av totalförsvaret: https://www.arvikapartiet.se/landsbygdsprogram/

Putins Ryssland hotar hela världen, detta är verkligheten för dagen och då måste påverkansoperationen – klimatspöket – få stå tillbaka en tid. Just nu gäller det att hålla fokus på att hålla lantbrukarnas traktorer rullande så att det produceras mat. Europas ”kornbod” Ukraina står i brand. Som läget utvecklats i Europa får vi se till att få tillgång till all diesel vi kan komma över, både fossil och ickefossil. Lantbruket måste få tillgång till bränsle för ett pris som går att hantera utan utslagning av svensk livsmedelsproduktion. Lägg all plakatpolitik om att Sverige med två promille i utsläpp (0,002) skulle förstöra ”klimatet” i världen åt sidan nu – vi har värre och mer akuta hot att hantera för tillfället!

Världens högsta dieselpris är inte något vi ska dras med om man verkligen menar allvar med att man vill värna Sveriges livsmedelsproduktion!

Läs gärna även ledaren i NWT gällande säkerhetspolitik: Ryssland utnyttjade miljörörelsen

Gör om gör rätt!