Hoppa till innehåll
Hem » Arvikapartiet vill skapa fler möjligheter till idrott och friskvård i vår kommun

Arvikapartiet vill skapa fler möjligheter till idrott och friskvård i vår kommun

Arvikapartiet ser mycket positivt på fysisk aktivitet, friskvård och hälsa och tror att det skulle vara bra och gå att skapa ännu fler möjligheter till idrott och friskvård i vår kommun. Gärna flera fullstora idrottshallar i kommunen – även på landsbygden. Riksidrottsförbundet publicerade tidigare i sommar en undersökning där bland annat 50 procent av föreningarna över hela landet såg ett stort renoveringsbehov av idrottsanläggningarna. Konsekvensen av bristen på idrottsytor/anläggningar gör att föreningar inte kan utveckla sin verksamhet och tvingas säga nej till unga som vill idrotta.

Svenska fotbollsförbundet har skrivit en intressant debattartikel gällande idrottsanläggningar och ytor för idrott som ni kan läsa nedan. När vi läser texten tänker vi spontant på flera föreningar runt om i kommunen, däribland IK Arvika fotboll som idag gör ett mycket värdefullt arbete med integration i sin föreningsverksamhet.

DEBATT: https://svff.svenskfotboll.se/nyheter/2022/09/anlaggning/

SvFF skriver bland annat:

På fotbollsplanen kan alla mötas på lika villkor, oavsett vem du är och vad du har för bakgrund – det ser vi varje dag. Därför är fotbollen en viktig samhällsaktör som varje dag bidrar till såväl en bättre folkhälsa som till integration.

För att vi och hela idrottsrörelsen ska kunna fortsätta att vara en viktig samhällsaktör i dessa frågor krävs det satsningar på idrottsanläggningar och idrottshallar över hela landet. ⚽

Tre viktiga frågor som regeringen och Sveriges kommuner måste prioritera:

• Bygg fler fotbollsplaner och idrottshallar

• Rusta upp befintliga anläggningar

• Inkludera idrottsanläggningar när nya bostadsområden byggs