Hoppa till innehåll
Hem » Arvikapartiets yrkande avseende Strategisk plan 2024–2026 samt budget för 2024 till kommunfullmäktige 26/6 2023

Arvikapartiets yrkande avseende Strategisk plan 2024–2026 samt budget för 2024 till kommunfullmäktige 26/6 2023

https://usercontent.one/wp/www.arvikapartiet.se/wp-content/uploads/2023/06/Arvikapartiets-yrkande-avseende-Strategisk-plan-2024–2026-samt-budget-for-2024.p?media=1671300175df

Delar av yrkandet är framställt för att bättre möta den framtida kompetensförsörjningen som är en av kommunens största utmaningar framöver. Arvika kommun behöver bli en bättre och attraktivare arbetsgivare. För att möta välfärdsbehovet behövs en mängd olika insatser på kort och lång sikt och några av dessa lägger vi fram i vårt yrkande. Vid kommunstyrelsens sammanträde var det enbart Arvikapartiets Lars-Olof Gävert som ville följa de fackliga lönekraven enligt yrkanden som framförts vid facklig förhandling av budget och strategisk plan enligt MBL 11. Blir intressant att se om någon mer ledamot i kommunfullmäktige förstår att vi behöver göra insatser då vi halkat efter. För att kalla sig ett arbetarparti måste man också föra en politik som förändrar arbetares situation till det bättre. Rekryteringar av bland annat lärare i Arvika har i vissa fall inte kunnat slutföras, fast allt i stort sett varit klart, då andra kommuner i närheten erbjudit arbetstagaren bättre lön för samma arbete.

Här kan ni läsa vad några fackliga organisationer skriver:

https://www.arvikanyheter.se/…/begransningar-av.../

https://www.arvikanyheter.se/…/ar-skolan-inte-viktig-i…/

Motioner till kommunfullmäktige juni 2023:

• Motion om höjning av Friskvårdsbidraget för kommunens anställda

https://www.arvikapartiet.se/…/Motion-hojning-av…

Friskvårdsbidrag räknas enligt Skatteverket som en personalvårdsförmån som är skattefri för de anställda upp till 5000 kronor. I Motionen föreslås att Arvika kommun dubblar friskvårdsbidraget för sina anställda för att på ett bättre sätt nå upp till de mål som finns med ett friskvårdsbidrag.

• Motion om att kunna göra nödvändiga läkarbesök på arbetstid

https://www.arvikapartiet.se/…/Motion-lakarbesok-pa…

Om det behövs ska medarbetare i Arvika kommun kunna ta ledigt utan löneavdrag för nödvändiga läkar- eller tandläkarbesök. Det här är något som andra arbetsgivare kan ha som förmåner och en del i att kommunen blir attraktivare som arbetsgivare.